Projecten

Bossies an de Diek

Herstel van het groene karakter van Staphorst-Rouveen

Mensen die zelf aan de slag gaan met hun eigen woonomgeving. Dat is het succes van het project “Bossies an de Diek”. Daarom is de brochure uit 1985 voor de gemeente Staphorst opnieuw uitgebracht.

LocatieRouveen
OpdrachtgeverGemeente
ThemaMens en ruimte

De brochure is een bron van inspiratie en maakt de bewoners van de Streek bewust van het unieke karakter van hun directe woonomgeving. Het maakt mensen enthousiast om samen werk te maken van hun erf. Goede voorbeelden in de praktijk trekken nieuwe mensen aan om ook aan het werk te gaan. Omdat de brochure uit 1985 niet meer beschikbaar was en het gedachtegoed nog springlevend, is er een nieuwe uitgave gemaakt. De kleurrijke hekwerken hebben hierin specifiek aandacht gekregen.

Goed voorbeeld doet goed volgen
Al vanaf 1985 zetten de gemeente Staphorst en Het Oversticht zich actief in om samen met de bewoners erf- en tuinplannen op te stellen en uit te voeren. In 2004 beleefde het project een doorstart. De belangstelling was opnieuw groot. Met de kennis die we opdeden over het Staphorster boerenerf is opnieuw de brochure over de bijzondere erven en tuinen langs de unieke Streek uitgebracht. Deze laat op concrete wijze zien hoe mensen zelf aan de slag kunnen gaan met de herinrichting van hun streekeigen tuin en erf.

Ervenfestival en workshops
Rondom de heruitgave organiseerden we samen met Staphorsters en Rouveners een ervenfestival met een tuinkijkdag. Speciaal voor en met hoveniers organiseerden we een workshop, waardoor zij meer kennis en inzicht hebben gekregen over de specifieke kenmerken van de tuinen aan de Streek. In de week van de amateurkunst organiseerden we voor kinderen van de basisschool een workshop over de specifieke Staphorster kleuren en erf-elementen. Geblinddoekt scharrelen over het erf is een bijzondere ervaring.

"Dit boekje is een waardevol naslagwerk en ook zeker een bron van informatie en inspiratie. Het is een felicitatie waard dat het gedachtegoed nu nog volop leeft. Dit verdient grote waardering."
K. Brand, oud-wethouder gemeente Staphorst

Onze adviseurs

Anneke Coops

Anneke Coops

landschapsarchitect

Stuur een bericht
Ingrid van Herel

Ingrid van Herel

landschapsarchitect

Stuur een bericht

Gerelateerde producten

Erfadvies
Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.