Projecten

Masterclass energietransitie voor raadsleden

Kennistafel ruimtelijke impact van duurzame energie

De ruimtelijke impact van duurzame energie wordt nog vaak onderschat, maar wat betekent 20% duurzaam in 2023 of energieneutraal in 2050? Hoeveel hectare zonneveld en hoeveel windturbines heb je dan nodig?

ThemaEnergietransitie en ruimte

Een van de grote uitdagingen van deze tijd is de energietransitie. Dat betekent dat we de komende jaren stapsgewijs moeten overstappen van fossiele energie naar meer duurzame alternatieven. Landelijk, regionaal, maar juist ook lokaal zijn er grote uitdagingen. Wat betekent de energietransitie voor uw gemeente, waar liggen de kansen en knelpunten, hoe werkt u hierin samen met bewoners, bedrijven, ondernemers en banken, wat zijn de ruimtelijke consequenties en wat schiet de lokale economie hier eigenlijk mee op? Deze thema’s komen allemaal aan bod tijdens de masterclass voor raadsleden, welke Het Oversticht in samenwerking met Natuur en Milieu Overijssel, VNO-NCW en Bio-Energiecluster Oost-Nederland organiseert.  

Na een plenaire introductie over de opgaven en ontwikkelingen, vinden er vier gespreksrondes plaats waar de onderwerpen 'participatie', 'economie en bedrijfsleven', 'techniek' en 'ruimte' worden verdiept. De dynamiek van de vier gesprekstafels zorgt ervoor dat raadsleden in één sessie op diverse terreinen inzicht krijgen in de energietransitie. Hierdoor krijgen raadsleden voeding om het gesprek te voeren over dit onderwerp; onderling, met hun achterban en met de brede maatschappij. De inhoud van de masterclass wordt samen met de gemeenten afgestemd op de situatie in de desbetreffende regio.

Wij verzorgen ook graag een masterclass in uw gemeente! Neem hiervoor gerust contact met ons op. 

Onze adviseurs

Bart Buijs

Bart Buijs

directeur

Stuur een bericht
Marieke van Zanten

Marieke van Zanten

architectuurhistoricus

Stuur een bericht
Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.