Projecten

Verscholen parel achter de oude dijk

Landgoed Sterrebosch

Een landgoed nieuw leven inblazen is een inspirerende klus. Voeg hier een bevlogen eigenaar aan toe en het fundament voor een succesvol resultaat is gelegd. Een cultuurhistorische analyse geeft vervolgens richting aan de aanpak.

LocatieTwello

Landgoed Sterrebosch in Twello heeft veel verrassende en waardevolle elementen, zoals een eeuwenoude dijk, eendenkooi en sterrenbos. Niet alles was even goed zichtbaar. Maar waar moet je beginnen en welke elementen verdienen aandacht? Op basis van een historische analyse is bepaald welke oude patronen worden hersteld. Met inspiratie uit de geschiedenis van de plek worden ‘spannende’, nieuwe dingen toegevoegd.

Van jagen naar meditatie
In het sterrebos kon worden gejaagd en rondom kon een wandeling worden gemaakt langs een paviljoen, een kozakkenhut en een boomgaard. De dijk bood en biedt nog altijd prachtig uitzicht op de uiterwaarden van de IJssel en de contouren van Deventer. Het opschonen van de dichte begroeiing maakt de oude structuren beter zichtbaar. Een nieuwe wandeling rijgt de historische elementen en nieuwe plekken voor meditatie en bezinning aaneen.

Kwaliteitsslag
De eigenaren van Sterrebosch maken met het herstel van patronen en het uitlichten van bijzondere elementen een kwaliteitsslag, waarmee niet alleen zij, maar ook bezoekers meer zullen genieten van het prachtige landgoed.

Met het landschappelijk plan van Het Oversticht kan landgoed Sterrebosch zich verder doorontwikkelen. Erg blij mee!
Jan Kromkamp, eigenaar Landgoed Sterrebosch

Onze adviseurs

Ingrid van Herel

Ingrid van Herel

landschapsarchitect, ervenconsulent

Stuur een bericht
Mascha van Damme

Mascha van Damme

architectuurhistoricus

Stuur een bericht

Gerelateerde producten

Waardestelling en transformatieadvies
Cultuurhistorisch onderzoek
Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.