Projecten

Kapitaal voor ons allemaal: Erfgoed Sterren

Gezocht: betrokken Overijsselaars

Oude gebouwen, landschappen en historische plekken bieden vaak unieke kansen voor nieuwe initiatieven. Ze maken onze omgeving prettig, mooi en zitten vol verhalen uit het verleden. Door deze gebouwen en plekken te verbinden aan plannen van nu ervaar je nog krachtiger wat de waarde van ons Overijsselse erfgoed is. Om dat te laten zien is er Erfgoed Sterren, een wedstrijd voor iedereen die de verbinding legt tussen maatschappelijke doelen en erfgoed.

OpdrachtgeverProvincie
ThemaErfgoed en herbestemmen (+2)

Anno 2019 is er steeds meer behoefte aan gemeenschappelijke waarden en nieuwe verbindingen. Erfgoed maakt deze waarden helder en brengt ze dichtbij mensen. Erfgoed Sterren laat het maatschappelijk belang van erfgoed op inspirerende wijze zien en versterkt zo het bewustzijn dat erfgoed belangrijk is voor de samenleving.

Meedoen met Erfgoed Sterren
Heb jij een idee of een plan en wil je dat realiseren met erfgoed, dan is dit je kans! Doe mee met Erfgoed Sterren en maak kans op € 10.000 voor de realisatie van jouw plan, professionele begeleiding en nieuwe netwerken om je verder te helpen.

We zoeken Erfgoed Sterren in vijf categorieën. De eerste categorie is 'Anders Boeren'. Plannen die erfgoed als motor inzetten voor nieuwe landbouw- en voedselketens kunnen meedoen in deze categorie. Indienen kan via deze pagina van 22 januari tot en met 18 maart 2020. Een inspirerend voorbeeld in deze categorie is Erfgoed Ster Markelokaal. Lees hier meer over hen. De overige categorieën worden binnenkort bekend gemaakt.

Meer weten en op de hoogte blijven?
Wil je op de hoogte gehouden worden over Erfgoed Sterren? Laat het weten via: erfgoedsterren@hetoversticht.nl 

Je plan verder brengen

Kennispoort Regio Zwolle is partner van Erfgoed Sterren. Via Kennispoort kun jij je plan verder brengen, want iedere inzending krijgt professionele begeleiding van Kennispoort. Óók als je niet genomineerd wordt. Kennispoort helpt ondernemers in de Regio Zwolle verder. Dat doen zij onder andere door je te helpen bij het uitwerken van ideeën, je in contact te brengen met andere ondernemers en onderwijs en/of samen met jou op zoek te gaan naar financiers.  Erfgoed Sterren wordt mede mogelijk gemaakt door: Provincie Overijssel, RIBO, KNHM, LTO-noord, Aeres Hogeschool, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Nationaal Restauratiefonds, Ter Steege.

 

Investeren in erfgoed, dat is verrassen.
Marga Barink, Beleidsadviseur economie & strategie Provincie Overijssel

Onze adviseurs

Marieke van Zanten

Marieke van Zanten

architectuurhistoricus

Stuur een bericht
Mireille Dosker

Mireille Dosker

programmaleider erfgoed

Stuur een bericht

Gerelateerde producten

Erfgoedbeleid
Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.