Projecten

Kapitaal voor ons allemaal: Erfgoed Sterren

Gezocht: betrokken Overijsselaars

Oude gebouwen en historische plekken bieden vaak unieke kansen voor nieuwe initiatieven. Ze maken onze omgeving prettig, mooi en zitten vol verhalen uit het verleden. Door deze gebouwen en plekken te verbinden aan plannen van nu ervaar je nog krachtiger wat de waarde van ons Overijsselse erfgoed is. Om dat te laten zien is er Erfgoed Sterren, een wedstrijd voor iedereen die de verbinding legt tussen maatschappelijke doelen en erfgoed.

OpdrachtgeverProvincie
ThemaErfgoed en herbestemmen (+2)

Dus: heb jij een idee of een plan en wil je dat realiseren met erfgoed, dan is dit je kans! Doe mee met Erfgoed Sterren en maak kans op € 10.000 voor de realisatie van jouw plan, professionele begeleiding en nieuwe netwerken om je verder te helpen.

We zoeken Erfgoed Sterren in vijf categorieën. In elke categorie kiest een professionele jury een winnaar.

• Anders boeren - voedsel en landbouw
• Jong geleerd, oud … - jongeren leren restaureren
• Iedereen doet mee - sociale projecten met groot bereik
• Opwekken en besparen - energie minder en anders
• Bodemvondsten - oeroude basis voor springlevende omgeving

Op de hoogte blijven?

De wedstrijd start in 2020. Wil je in de tussentijd op de hoogte gehouden worden over Erfgoed Sterren? Laat het weten via: erfgoedsterren@hetoversticht.nl 

N.B. Binnenkort organiseren we verschillende inspiratiesessies in aanloop naar de wedstrijd. De eerste gaat over de categorie 'Anders Boeren' en vindt plaats op 22 januari 2020 tijdens de Bio-next beurs. Houd onze agenda in de gaten voor meer activiteiten.

Lees hier het verslag van de kick off van Erfgoed Sterren! 

Anno 2019 is er steeds meer behoefte aan gemeenschappelijke waarden en nieuwe verbindingen. Erfgoed maakt deze waarden helder en brengt ze dichtbij mensen. Erfgoed Sterren laat het maatschappelijk belang van erfgoed op inspirerende wijze zien en versterkt zo het bewustzijn dat erfgoed belangrijk is voor de samenleving.

Investeren in erfgoed, dat is verrassen.
Marga Barink, Beleidsadviseur economie & strategie Provincie Overijssel

Onze adviseurs

Marieke van Zanten

Marieke van Zanten

architectuurhistoricus

Stuur een bericht
Mireille Dosker

Mireille Dosker

programmaleider erfgoed

Stuur een bericht
Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.