Projecten

Herbestemming van erven

Passende erfinrichting bij transformaties

Boeren stoppen om verschillende redenen met hun bedrijf of wijzigen de invulling daarvan. De ervenconsulenten van Het Oversticht geven advies over een passende erfinrichting bij dit soort transformaties.

ThemaVitaal platteland

Het platteland is in beweging. Naast ontwikkelingen qua duurzaamheid en nieuwbouw zijn er ook veel erfeigenaren die nadenken over herbestemming van hun erf. Vaak gaat het om een bestemmingsverandering van agrarisch naar wonen, andere keren om een nieuwe bedrijfsinvulling. Veelvoorkomende varianten zijn B&B’s, een zorgbedrijf of ingenieurs- en architectenbureaus.

Ook zien we nieuwe vormen van agrarisch ondernemerschap; in het Vechtdal bijvoorbeeld. Daar staat een voormalig erf al jaren leeg; de gebouwen verkeren in zeer slechte staat. De nieuwe eigenaar vindt hier haar droomplek: natuurbeheer, natuurinclusieve recreatie en horeca kunnen hier op een bijzondere manier gecombineerd worden. Recreanten maken kennis met brandrode runderen die het gebied begrazen. Een aantal gebouwen kan blijven staan, andere gebouwen zijn zo slecht dat ze moeten worden vervangen. Het erf behoudt een agrarische uitstraling maar krijgt er veel functies bij. Een mooie vorm van herbestemming.

Op lokaal niveau vinden onze ervenconsulenten een balans tussen de eisen die een gezonde bedrijfsvoering stelt en de mogelijkheden van erf en omringende ruimte. De ervenconsulenten van Het Oversticht adviseren over een passende erfinrichting bij de nieuwe bedrijfsvoering.

Onze adviseurs

Ingrid van Herel

Ingrid van Herel

landschapsarchitect, ervenconsulent

Stuur een bericht
Anneke Coops

Anneke Coops

landschapsarchitect, ervenconsulent

Stuur een bericht

Gerelateerde producten

Erfadvies
Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.