Thema's

Vitaal platteland

Dorpen en buitengebied in ontwikkeling

Volg dit thema

Het platteland is in transitie en zal ook de komende jaren grote veranderingen ondergaan. In samenwerking met alle betrokken partijen werken wij integraal aan duurzame en creatieve projecten voor het buitengebied.

Boeren stoppen om verschillende redenen met hun bedrijf, of wijzigen de invulling daarvan. Agrarische bebouwing komt vrij. We hebben te maken met klimaatverandering, een toenemende vraag om duurzaam natuur- en dierbeheer en krimp in landelijke gebieden. Kortom: grote opgaven die bedreigend voor de landschapskwaliteit kan zijn, maar ook een kans is om deze te verbeteren.

De omslag naar het winnen en gebruiken van duurzame energie of de opslag van water heeft ook gevolgen voor het platteland en de inrichting van het landschap. Op lokaal niveau vinden onze ervenconsulenten een balans tussen de eisen die een gezonde bedrijfsvoering stelt en de mogelijkheden van erf en omringende ruimte. Wij adviseren ook bij maatschappelijke trends zoals andere woonvormen en het benutten van leegstaande erven zoals erfdelen of knooperven.

Onze adviseurs

Anneke Coops

Anneke Coops

landschapsarchitect

Stuur een bericht
Ingrid van Herel

Ingrid van Herel

landschapsarchitect

Stuur een bericht
Mascha van Damme

Mascha van Damme

architectuurhistoricus

Stuur een bericht
Tim Vredeveld

Tim Vredeveld

programmaleider verduurzaming

Stuur een bericht
Jan ten Tije

Jan ten Tije

projectleider verduurzaming

Stuur een bericht

Gerelateerde projecten

Waar plaats je een spookhuis?

Waardestelling van karakteristieke erven

Actueel

Ervenconsulenten onmisbaar voor vitaal platteland

Erven en opvallende bouw in Twentse buitengebied

Landgoederen in een bestemmingsplan

Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.